zaterdag 26 april 2014

De laatste week al?!!


Onze voorlaatste stage-week zit er jammer genoeg al op. We beginnen het maar al te goed te beseffen dat dit onze voorlaatste week al was. Wat gaat de tijd hier snel als je plezier hebt! Maaaaar nog 1 volle week te gaan ! Een week waar we zowiezo nog volop van de cultuur, de kinderen, het eten, de warmte, de lieve mensen, ... gaan genieten. Trupti, onze Indische mama beseft dit ook en neemt ons hierdoor nog vaak mee op stap om tempels te bezoeken.

Buitenlandse stage noemt niet zomaar stage, er moet ook gewerkt worden natuurlijk. Zoals jullie weten lopen wij stage op 2 plaatsen: The contact Point: 9-11u en The Shelter: 16-18u+. 

The Contact Point: Dit is een klasje (6j+) waar kinderen naartoe kunnen komen wanneer hun ouders naar hun werk zijn. Dit met als doel dat zij niet op de straat (drugs, alcohol, misbruik, ..) hoeven te leven gedurende de dag. Hier hebben we deze week vooral voorbereidende activiteiten gespeeld op het tellen, benoemen en het leren schrijven van deze cijfers in het Engels en Oriya. 

In The Shelter (kindertehuis): De kinderen (jongens en meisjes) komen via Childline in de shelter terecht na gevonden te worden op straat. Deze kinderen zijn vaak  fysiek en sexueel misbruikt door een familielid en dragen hierdoor traumatisch letsel met zich mee. In de shelter is hoofddoel voor de kinderen dat ze kunnen spelen en hier ten volle van kunnen genieten.
Hier hadden we 2 projecten waar we ons mee bezighielden. Sinds week 2 hielden wij ons bezig met de playground een make-over te geven. Dit vonden wij belangrijk omdat de kinderen nood hebben aan spel en hierdoor genoeg plaats moeten hebben om te spelen in een veilige omgeving. In samenwerking met de begeleiders en kinderen uit de Shelter hebben wij deze speelplaats omgetoverd tot een kleurrijke speelomgeving (het resultaat krijgen jullie volgende week te zien). 
Tot slot hebben we deze week een "Paint-artist" kunnen overtuigen om op de speelplaats 2 mooie schilderwerken te maken mbt het thema 'kinderen en spelen'. De schilderwerken zijn nog volop bezig en ook wij mogen hier een handje bij helpen. 
Ook het project achter de Shelter, het bloemen- en kruidentuintje is bijna klaar. Nog enkele potten die gevuld moeten worden en vanaf dan mogen de kinderen er elke dag zorg voor dragen adhv een beurtrolsysteem. 

Komende week zijn wij nog van plan een workshop te geven over ‘Belang van spel bij kinderen’, met als doelgroep: de begeleiders uit The Contact Point, de begeleiders uit The shelter en mensen uit de organisatie die interesse hebben in: Spel, de verschillende soorten spelen (binnen/buiten), het belang van spel, belang van deelname van de begeleiding hierin, ... Deze workshop zal gevuld worden met veel beeldmateriaal, alsook door het zelf uitvoeren van verschillende activiteiten.

Volgende week mag wel onze laatste stage-week zijn, maar India zullen we nog niet snel verlaten (en zeker niet vergeten!). Na volgende week zullen Merel, Rob (Merel haar vriend die 6/05 naar India komt) en ik nog paar dagen in Bhubaneswar vertoeven om vervolgens nog een kleine 2 weken door India te trekken!

Foto's van week 4: Week 4 Facebook

Veel zweterige, 40° graden zoentjes uit het drukke Bhubaneswar!
Laura

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten