zaterdag 3 mei 2014

Einde van week 5, einde van onze stage.. :(

De week is sneller voorbij gevlogen dan dat wij eigenlijk wilden.  Maar bij deze wil ik jullie toch nog meegeven wat wij vorige nog allemaal uitgestoken hebben:

Op maandag hebben Merel en ik een Workshop gegeven over ‘The importance of play’. Deze workshop hebben we gebracht op een interactieve manier met veel beeldmateriaal.  Deze workshop bevatte een kort theoretisch deel, een pauze en vervolgens een praktisch deel. Het theoretisch deel bestond uit een aantal vragen die we stelden aan de deelnemers.

‘Wat is spel?’
Antwoord deelnemers:
  • Een soort oefening om het geheugen fris te houden en het geheugen te doen ontwikkelen.
  • Een manier om gevoelens te kunnen uiten naar verschillende mensen toe.
  • Het is voor kleine en grote kinderen.
  • Kinderen doen het om zich gelukkig te voelen.
  • Een soort van entertainment, voor het plezier.
‘Wat is het culturele gedachtegoed rond spel?’
Antwoord deelnemers:
  • De rijken hebben geld om hun kinderen van goede speelmaterialen te voorzien.
  • De armen krijgen geen kansen, hebben geen geld voor materialen, moeten meer thuis werken.
  • Arme kinderen zijn creatiever, zien sneller potentieel in materiaal om ermee te spelen.
  • Studeren is het belangrijkste. Dit om later een goede job te hebben en geld te verdienen.
‘Waarom is spel belangrijk?’
Antwoord deelnemers:
  • Om zich fris te voelen.
  • Plezier beleven.
  • Gemakkelijk dingen onthouden en herkennen.
  • Relaxerend.
  • Fysiek onderhoud van het lichaam, goede gezondheid.
  • Sociale banden leggen.
Na een kort theoretisch deel hebben we een kleine pauze gehouden om vervolgens af te sluiten met een praktisch gedeelte. Tijd om wat te spelen! Dit deden we samen met de begeleiders van The contact Point, The shelter, personeel van Ruchika, … Het was een hele leuke, leerrijke voormiddag. En, we kregen positieve feedback:
  • Ze vonden het zeer nuttig om meer te weten over de ontwikkeling van het kind en de werking van de hersenen.
  • Ze vonden het zeer leuk om de spelletjes te spelen.
  • Ze vonden ons zeker niet belerend overkomen en vonden het nuttig dat deze workshop plaatsvond.
  • De begeleidsters van de contactpoint vonden het heel mooi hoe we elk kind laten participeren in de contactpoint. Ook vinden ze het knap dat de kinderen van de contactpoint al zo blij zijn om ons elke keer te zien, terwijl zij dat effect niet hebben ook al werken ze er al 3jaar.
Top feedback om mooi in ons herinneringen-rugzakje te steken!

De dagen nadien hebben we ons nog voor de laatste keer gegeven tijdens de lessen in The contact point. We kochten educatief spelmateriaal voor The contact Point en The shelter en hebben deze gedurende de laatste week uitgelegd aan de begeleiders en natuurlijk ook uitgetest met de kinderen. Ook onze stage in The shelter ging verder zijn gang. De schilderwerken zitten erop en het resultaat mag er zijn! Foto’s zijn er, maar we laten jullie nog even in spanning afwachten..

Gedurende deze week hebben we in the contact point meerdere keren aangehaald dat zaterdag “The Big Contactpoint Talent Show” is en dat ze dan de kans krijgen om een dansje te doen, een liedje te zingen, … Vandaag was het zover, The Big Contactpoint Talent Show, maar ook.. de laatste dag in The contact Point! Beiden waren we er helemaal klaar voor, hoewel we ook beseften dat het nadien een emotioneel afscheid kon worden. Gedurende de show hebben we verschillende kinderen hún ding zien doen, maar natuurlijk werd er ook iets van ons verwacht ! No panic, hier zijn Dina en Trinaaa!! Helemaal voorzien van een marginaal outfit, een zonnebril, een beetje glitters en heel het publiek stond op stelten! Prachtig om zo onze laatste stage dag in The contact point te mogen eindigen. Na een super show was het tijd voor een woordje uitleg naar de kinderen toe. Daar gingen de eerste traantjes.. Het waren 5 prachtige weken, we hebben veel plezier gehad, we hebben de kinderen bijna elke dag gezien, hun het alfabet en nummers in het Engels aangeleerd, met hun naar het park geweest (waar ze anders nooit de kans voor krijgen), … Door verkregen informatie weten we dat een aantal kinderen een droom hebben. We vertelden de kinderen dat ze moeten blijven werken naar die droom toe, door iedere dag bv naar het klasje te komen en gemotiveerd te blijven. Ook kregen we van de begeleidsters uit The contact point een dikke merci voor alle dagen dat wij er waren. Ze vonden het leuk om ons iedere dag om 9u30 te verwelkomen, de kinderen te zien lachen als wij aankwamen, de verschillende educatieve activiteiten die wij deden, hun meenamen naar het park en tot slot met hun allemaal een band kregen. Nog meer mooie feedback voor in ons rugzakje!

Komende dagen zullen we proberen onze slaap wat in te halen en ook de nodige school- en eindwerkopdrachten afwerken om vervolgens de vriend van Merel (Rob) te verwelkomen! Dinsdag komt hij aan in Bhubaneswar en zullen hem vanaf dan nog 2 dagen de buurt hier laten zien, om dan ons vliegtuig naar Chennai te nemen op 8 mei. Daar zullen we proberen s'avonds de nachttrein te nemen naar Kerala om daar een paar daagjes te vertoeven. Na Kerala reizen we weer terug naar Chennai om vervolgens naar de Andamanen (Port Blair, Havelock, .. ) te vliegen voor 3 dagen. Daar zullen we een paar daagjes genieten van de rustige Indische cultuur: voetjes in het witte zand, een plonsje in het heldere water, palmboompje boven ons hoofd en een drankje in de hand! Onze laatste 2 dagen in India sluiten we af in Chennai om nog wat souvenirs te kopen voor het thuisfront !

Nieuwe foto’s van week 5 beginnen bij deze foto:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten