vrijdag 18 april 2014

Namasté!

Einde van week 3 en eindelijk terug internetverbinding!

Van vorige vrijdag tot vandaag geen internet, het is eens iets anders. In België zouden we gewoon even de stekker uit het stopcontact trekken of telefoontje doen naar de internet-provider of gewoon 3G opzetten voor diegene die een smartphone hebben. Maar in India heeft het precies geen haast en verwondert het me ook niet dat nu en dan de elektriciteit / internet eens uitvalt. Heb je die elektriciteitsbedradingen langs de weg al eens goed bekeken? Logisch dat er dan vaak een elektriciteits- of internetpanne is.

Maar goed, aangezien er vorig weekend geen internet was heb ik zaterdag (12/04) dus geen nieuw blogbericht kunnen schrijven.
Week 2 begon op maandag met het afscheid van de leerkrachten. Nog een laatste groepsfoto en weg waren ze. Nu was het aan ons. Meisjes kennende was dit de start van de reorganiseren en poetsen van de kamers! Ook de vuile was moest nog gedaan worden. Het was die dag de Foundation Day of Ruchika, alsook The National Lord Lingaraj Festival. Dit festival staat bekend om  zijn grote kar of carnavalswagen vol met Brahmanen (lid van de hoogste kaste van het kastensysteem) op die voortgetrokken werd d.m.v. een dik touw. Deze kar diende een afstand van 2.5 km te overbruggen gedurende 2 dagen.

Ook dinsdag was een feestdag. Samen met Merel, de 2 kiné studenten Lidia en Judith, een geselecteerd groepje kinderen uit de shelter en hun begeleider hebben we The Holy Temple bezocht. Na de Tempel bezocht te hebben kochten we met het sponsorgeld iets te drinken en eten voor de kinderen.

De werken op het dakterras (het maken van een speelplek voor de kinderen van de Shelter) gingen ook verder. Samen met een aantal jongens hebben we het dakterras grondig aangepakt, wat te zien is op de foto’s. We kochten verf met het ingezamelde geld en waren in de wolken! Tot we de dag nadien opeens negatief nieuws kregen van de begeleiders. Ze hadden nl schrik dat kinderen over de rand zullen springen, ook al maakten we de omheining hoog genoeg.. Hij vertelde over eerdere kinderen die vaak ontsnappingspogingen hebben ondernomen, zelfmoord probeerden te plegen,.. Aangezien de kinderen steeds voor een korte periode blijven, kennen ze deze kinderen niet goed genoeg en hebben geen vertrouwen in deze kinderen.


Plan B: de playground op gelijkvloers aanpakken met jullie sponsorgeld! Samen met de begeleiders, een aantal meisjes en jongens hebben we ook deze speelplaats proper en veilig gemaakt. Alle bakstenen en overbodig zand hebben we mooi opgeruimd en de verfwerken konden beginnen. Het resultaat mag er zijn, maar deze foto's krijgen jullie nog niet te zien!!

Blogbericht van week 3 komt morgen of zondag met de bijhorende nieuwe foto's!

Foto's week 2:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152388418230439.1073741833.510155438&type=1&l=517aaa9ebc


Geen opmerkingen:

Een reactie posten