zaterdag 19 april 2014

Week 3, een nieuwe week vol nieuwe belevenissen!

Week 3 zit er al op ...

De verfwerken op de grond zijn eindelijk klaar! Hierdoor hebben we deze week eindelijk de speelplaats kunnen uittesten met de kinderen en begeleiders. We speelden spelletjes zoals ‘Schipper mag ik over varen?’, ‘één, twee, drie, Piano!’, Tikkertje, … De begeleider speelde tolk en deed de activiteiten ook mee. Dit was de eerste keer dat er eens activiteiten georganiseerd werden voor de kinderen. Het was zalig om de kinderen te zien lachen tijdens het spelen.

Maandag (14/04) hebben we het Juice Festival mogen meemaken gekleed in een Sari. Het was een geweldige ervaring om in een Indische klederdracht een festival te mogen bijwonen. Natuurlijk was dit veel te warm en kregen we (zoals verwacht) van alle kanten veel bekijks. We kregen stoelen om op te zitten en mochten van dichtbij toekijken hoe 5-7 mannen over hete kolen moesten lopen.

Ook de werken aan een groentetuintje zijn begonnen. Uit gesprekken zijn we te weten gekomen dat Ruchika vroeger reeds zo’n tuintje had, maar door te weinig onderhoud is er niet meer veel van het tuintje overgebleven. Daarom vonden wij als studenten dat dit een nieuwe start nodig had. Dit tuintje ligt achter de Shelter, in een verlaten hoekje van 4 m². Samen met een begeleider, jongens van de shelter en de kinesitherapie-studenten hebben we dit hoekje proper gemaakt, een verroest rek met schuurpapier een beurt gegeven en tot slot een laag primer erover gelegd. Ook de gekochte bloempotten voor op het rek kregen een primer-laagje.

Samen met de kinderen van de Shelter hebben we ook Ocean World Water Park bezocht! Dit kun je vergelijken met een Center Parks maar dan buiten en minder mooi afgewerkt. Maar dit vonden de kinderen niet erg, ze speelden erop los en wilden natuurlijk niet naar huis. "Een droom die uitkomt!" zei een jongetje zelfs!

Vanavond gaan we het rek en de bloempotten nog een likje verf geven om hopelijk maandag onze bloemen en groenten te kunnen planten! Iedereen is er al lovend over ! Laten we hopen dat dit tuintje lang mag bestaan!

Einde van week 3.. dit betekent ook het afscheid van onze lieftallige kiné-studenten Lidia en Judith. Zij gingen overdag naar de sloppenwijken om er kindjes met beperkingen te bezoeken en er therapie aan te geven. Maar  ook waren zij een grote meerwaarde in de realisatie van de playground en het groententuintje. Een slappe lach, een scheet, een dik oog, een boer, de nederlandse humor of even een emotioneel moment, … ja dat zullen we zeker missen! Merci Lidia en Judith voor de onvergetelijke momenten hier in India!

Nieuwe foto's van week 3:
Facebook week 3

Nog 2 weken stage te gaan en ik heb er nog altijd superveel zin in!
Week 4, Here i come !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten